Backpacken in Victoria

Victoria is de kleinste staat van Australië. De reden dat veel backpackers en reizigers deze staat bezoeken is vanwege de 2e stad van Australie, het kosmopolitische Melbourne. De stad is sportstad nummer één van Australie en heeft bezoekers veel te bieden. Naast Melbourne bezoeken vele toeristen het binnenland vanwege oude mijndorpen en voor het beoefenen van sporten zoals bergbeklimmen, hyken, paragliding. In het oosten van Victoria liggen berggebieden waar veel Australiers te vinden zijn in hun vakantie om te skiën(jawel, je leest het goed) en te wandelen.

Melbourne
Na Sydney de grootste stad met bijna 3 miljoen inwoners. Melbourne heeft meer oude gebouwen dan Sydney en heeft mede door de trams en het drukke straatbeeld een totaal andere atmosfeer dan Sydney. In Melbourne wonen vele nationaliteiten. Er zijn veel musea en de Botanic Gardens wordt het mooiste stadspark ter wereld genoemd.

Bezienswaardigheden en hoogtepunten Victoria

Great Ocean Road
Ten westen van Melbourne ligt de Great Ocean Road, een weg die als eerbetoon werd aangelegd voor soldaten die omkwamen in WO I, volgt 300 kilometer lang de kustlijn en biedt spectaculaire uitzichten op de schitterende kliffen, baaien en stranden. Hoogtepunten onderweg zijn Bell’s Beach met 12 meter hoge golven, Otway NP, de Twelve Apostles, de London Bridge en Loch Ard Gorge.

Grampians National Park
Een overvloed aan dierenleven en geweldige uitkijkpunten bepalen het karakter van de Grampians. Vooral in de lente is het hier mooi wandelen.
Wilson’s Promontory – Ook op de ‘Prom’ vind je veel dieren, ook wombats en koala’s. Dit schiereiland is onder Australiërs erg populair. Er liggen weinig wegen, maar er zijn des te meer wandelroutes naar de mooie baaien en hoge rotsen. Voor een korte wandeling is Mt. Oberon erg geschikt.