Backpacken in Perth

Backpackers en reizigers weten steeds vaker Perth te vinden. En dat is ook niet zo gek, want Perth en de staat Western Australia hebben reizigers veel te bieden. Ondanks de toename aan westerse toeristen is deze bruisende en bloeiende stad met een bevolking van meer dan een miljoen mensen één van de meest geïsoleerde hoofdsteden in de wereld. De dichtstbijzijnde stad is Adelaide in Zuid Australië, en dat is bijna twee dagen rijden. De stad is ontstaan in het begin van 1800 bij de Swan River.

Perth omgeving

Perth is beroemd om haar zonnige klimaat en heeft enkele van de beste surf en recreatieve stranden in Australië. Cottesloe Beach is ideaal om te zwemmen. Scarborough Beach is een populaire surfspot. Er zijn meer grote stranden verderop aan de kust bij Mandurah en Rockingham. Vanuit Rockingham kun je in de open zee zwemmen met dolfijnen. De wateren van Perth is de thuishaven van een diversiteit van het leven in zee, waaronder walvissen, zeehonden, dolfijnen.Perth heeft ook verschillende leuke stadjes in de omgeving zoals Fremantle en Carnevon.

Perth is een goede basis om de hoogtepunten van West Australie te zien. Er is het mooi zuidelijk gebied met stranden, wijngebieden, nationale parken en interessante natuur. Ook ten noorden van Perth zijn prachtige stranden. Voor de kust van Perth ligt Rottnest Island. Dit is een geweldig eiland om een dagje te genieten.

Hoogtepunten omgeving
In de omgeving van Perth vind je bizarre landschappen ontstaan door de eeuwen heen zoals de Pinnacles, Bungle Bungles, Shark Bay, en het gave koraalrif van Coral Bay, Net zo mooi, maar minder druk als het Great Barrier Reef. Hier kun je snorkelen en duiken en zwemmen tussen de schilpadden, stingray roggen en walvishaaien.