Backpacken Nieuw Zeeland

Wil je backpacken Nieuw Zeeland? Een reis maken door een uniek land? Nieuw Zeeland heeft alle jaargetijden ineen. Het indrukwekkende landschap, de rijke flora en fauna en een authentieke Maori-cultuur. Dit is Nieuw Zeeland in een notendop. De twee eilanden, het zuider- en het noordereiland, zijn totale uitersten.

Het zuidereiland is een overweldigend wandelparadijs met de meest uiteenlopende natuurfenomenen. Je vindt er ongerepte stranden, eeuwenoude bossen, stille fjorden, imposante gletsjers en talloze watervallen.

Het Noordereiland biedt rokende vulkanen, blauwgroene kratermeren, geisers en kokende modderpoelen! Niet voor niets is Nieuw-Zeeland een van de populairste bestemmingen onder backpackers.

Ga terug naar het overzicht backpacken Oceanie

Het Noordereiland

Bijna iedereen die zowel naar het Noorder- als het Zuidereiland reist, arriveert in Auckland op het Noordereiland en verlaat het land weer in Christchurch op het Zuidereiland. In het algemeen is het op het Noordereiland wat warmer dan op het Zuidereiland en is het landschap wat lieflijker.

Hoewel ook op het Noordereiland de temperaturen in de maanden mei tot en met augustus dalen tot zo’n 14ºC, is dit eiland het hele jaar door goed te bereizen. Ten noorden van de grootste stad van Nieuw-Zeeland, Auckland, strekt zich het waterrijke gebied uit van de Bay of Islands met mooie witte zandstranden en in het achterland treft u ongerepte regenwouden.

Ten oosten van Auckland bevindt zich het prachtige schiereiland Coromandel. Afzakkend langs de oostkust bereikt u de Bay of Plenty met mooie stranden. In het centrale deel van het Noordereiland is Rotorua een bekende trekpleister vanwege haar geisers en het nationale park Tongariro vanwege zijn vulkanische landschap.

In het zuiden ligt Wellington, de levendige hoofdstad van Nieuw-Zeeland en hier is bovendien het vertrekpunt van veerboten naar Picton op het Zuidereiland.

Het Zuidereiland

In het algemeen is het Zuidereiland bergachtiger dan het Noordereiland. De zomermaanden (november tot februari) brengen net als op het Noordereiland temperaturen van 25ºC, maar in de winter (juni tot augustus) is het hier kouder. U kunt dan wel allerlei wintersporten bedrijven.

De meeste mensen bereiken het Zuidereiland te Picton met de veerboot vanuit Wellington. Vanuit Picton en Nelson zijn de schitterende natuurgebieden van de Marlborough Sounds en het Abel Tasman National Park te bereiken. Langs de noordelijke oostkust zijn bij Kaikoura vaak walvissen en dolfijnen te zien.

Wie per vliegtuig aankomt, landt gewoonlijk in Christchurch. U kunt met de beroemde Tranz Alpine Express de plaats Greymouth aan de westkust bereiken. Ten zuiden van Greymouth is het vermaarde gletsjergebied met de Fox Glacier en de Franz Josef Glacier.

Verder naar het zuiden zijn nog meer geweldige natuurfenomenen te vinden, zoals Mount Cook en de diverse fjorden, waarvan Milford Sound de bekendste is.

Interessante steden in het zuidelijke deel van het Zuidereiland zijn Dunedin met haar Schotse invloeden en Queenstown, de meest avontuurlijke stad van Nieuw-Zeeland.