Backpacken Zuid Amerika

Wie gaat backpacken Zuid Amerika vindt natuur en cultuur die nergens anders voorkomt. Ondoordringbare jungles, imposante bergen en Inca ruines. Woestijnen, steden, stranden en een rijke historie zorgen ervoor dat backpacken Zuid Amerika een unieke belevenis is.

Door de eeuwenlange Spaanse overheersing wordt in de meeste landen van Zuid Amerika Spaans gesproken. Behalve in Brazilië, want daar is de voertaal Portugees.

Ga terug naar het overzicht backpacken

Backpacken door het Andes gebergte

Het centrale Andes gebergte strekt zich uit over zeven landen: Argentinië, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia en Venezuela. De Amazone rivier, de grootste rivier van de wereld (ca. 6000 km lang), stroomt dwars door het regenwoud. De Indiaanse bevolking leeft zoals hun voorouders met eigen tradities en hebben ondanks de overheersing de Spanjaarden overleefd.

Backpacken in Zuid Amerika zal je niet snel vervelen want ieder land en ieder gebied is compleet anders. Bekijk snel per land hieronder wat er te zien en te beleven is, wat de transport mogelijkheden zijn en opties om vliegtickets en verblijf te boeken.

Backpacken Argentinie

Argentinië is een land waar je je als backpacker of reiziger niet snel zult vervelen. Het land beslaat bijna de helft van Zuid-Amerika en zit vol prachtige bezienswaardigheden, zoals de watervallen van Iguazu, de mooie natuur in Patagonië, de indrukwekkende gletsjers, de uitgestrekte Pampa’s, de wijngebieden rond Mendoza, de vermenging van de verschillende culturen en de bruisende steden waaronder Buenos Aires, Mendoza & Cordoba. Dit Zuid-Amerikaanse land is niet alleen een bestemming voor natuur- of cultuurliefhebber. Ook liefhebbers van wandelen- en fietsen komen hier aan hun trekken.

Lees meer over Argentinie

Backpacken Peru

Peru is backpack land nummer 1 in Zuid Amerika. Via de bus kun je je prima verplaatsen van plaats naar plaats. Op relatief korte afstand vind je verschillende soorten landschap en bezienswaardigheden. Peru is het land van de mysteries, de onontdekte tempels en de grillige Andes. In de nooit slapende stad Lima, hoofdstad van wereldformaat, vinden we charmante straatjes en indrukwekkende pleinen. In Cusco, de oude Inca hoofdstad heb je het gevoel dat de Incacultuur er nooit is weggeweest. Een vlucht over de Nasca lijnen doet je in buitenaards leven geloven en het indrukwekkende Lake Titicaca verplaatst je naar een andere wereld door de schitterende lichtval die je door de hoogte van dit meer nog nooit eerder gezien hebt. Machu Pichu, één van de wereldwonderen moet je via de Inca Trail vanuit Cusco bezocht hebben.

Backpacken Brazilie

Brazilie staat wereldwijd bekend om zijn voetbalcultuur en bruisende carnaval. Maar uiteraard is er veel meer. Het grootste land van Zuid-Amerika is ook groots in zijn natuurschoon. De uitgestrekte Amazone, de spetterende watervallen van Iguazu, de fantastische stranden met goede duiken snorkelmogelijkheden en de rijke dierenwereld van de Pantanal imponeren iedere bezoeker. Maar niet alleen de natuur is adembenemend, ook de warme mensen en de kleurijke cultuur. Lees meer over Brazilie.

Backpacken Ecuador

Ecuador is een prachtig, kleurrijk en veelzijdig land waar je prima kan backpacken of rondreizen. Het Andesgebergte dat het hele land doorkruist zorgt voor verschillende landschappen van besneeuwde bergtoppen tot tropische gebieden met prachtige stranden, vulkanen en watervallen. In het oosten van het land vind je de jungle van het Amazone gebied. In veel steden is de typische koloniale bouwstijl onaangetast, wat zorgt voor pittoreske pleinen in het centrum van de stad. De Galapagos eilanden geven een prachtige kijk op unieke flora en fauna. De vriendelijke en kleurrijke Inca bevolking zorgt dat een ontmoeting met Ecuador mensen een onvergetelijk ervaring wordt. Lees meer over Ecuador.

Backpacken Chili

Chili is een land van de geografische contrasten.Van de droge Atacama-woestijn in het noorden tot aan gletjers en regenwouden, je vind het allemaal in Chili. Ook de hoofdstad van Chili, Santiago, is zeker een bezoekje waard. In deze prachtige stad zijn veel historische gebouwen te vinden en zijn er volop uitgaansgelegenheden en restaurants. Ook een uitstapje naar Paaseiland moet je zeker doen. Deze prachtige mysterieuze beelden spreekt menig bezoeker aan en is een unieke ervaring om mee te maken. Lees meer over Chili.

Backpacken Bolivia

Bolivia is het hoogste en meest geïsoleerde land in Zuid-Amerika en wordt vaak gezien als een uitdaging om te backpacken of rond te reizen. Het is namelijk een land waar vele ruige facetten van de natuur te vinden zijn; besneeuwde bergtoppen, ruige landschappen, uitgestrekte savanne en een ondoordringbaar regenwoud. Authenticiteit speelt een grote rol in dit land; de Indiase bevolking in Zuid-Amerika is in Bolivia het meest authentiek. Het reizen is in Bolivia nog ‘als vroeger’, het land is nog niet ontdekt door de grote stromen toeristen. Je kan wandelen in de prachtige natuur, maar ook een bezoek brengen aan de interessante historische steden, zoals La Paz en Sucre. Lees meer over Bolivia.

Backpacken Suriname

Suriname is een perfect land voor de avontuurlijke reiziger. Met de prachtige natuur, de vele culturen en de tropische zon biedt Suriname voldoende mogelijkheden voor een geweldige vakantie. In het land treft u nog wel veel Nederlandse invloeden aan. Zo is de officiële taal Nederlands en vrijwel iedereen in de steden beheerst deze taal. Lees meer over Suriname.

Backpacken Colombia

Vanwege zijn regenwoud, hoge bergen, mooie stranden, leuke steden en aardige mensen, zou Colombia een van de meest aantrekkelijke en geweldige bestemmingen van de wereld zijn. Helaas heeft de combinatie van guerrilla en cocaïne kartelen een naar beeld van het land gegeven. Het goede nieuws is dat het toch mogelijk en veilig is om van het kleurige Colombia te genieten. Zodra je aan dit land een bezoek brengt en u door grotere steden en toeristisch plekjes reist, zul je een dosis van veiligheid, gastvrijheid en geluk ervaren.