Backpacken in Buenos Aires

Buenos Aires staat hoog op het bezoek lijstje van menig backpacker en reiziger. De stad brengt bij velen een gevoel van warmte op. De vurige tango, de warme art deco kleuren en de temperamentvolle bewoners zorgen ervoor dat veel mensen verlangens krijgen om deze stad te bezoeken. Niet voor niets stijgt Buenos Aires in de hotspot top 10. Reis naar Buenos Aires en ontdek deze Argentijnse stad met je rugzak.

Bezienswaardigheden Buenos Aires

De wijk La Boca
La Boca is de hotspot in Buenos Aires. De belangrijkste straat is Caminito, vlakbij de haven. Huizen in Art deco kleuren zijn de attracties die je hier kunt vinden. Bruisend, actief maar toch rustgevend. La Boca is ontstaan doordat creatieve bewoners uit de wijk bedelden in de haven voor restjes verf om hun huizen op te vrolijken. Niet wetende dat La Boca ooit zou uitgroeien tot een toeristische trekpleister.

De wijk San Telmo
In de wijk San Telmo is de sfeer relaxed en en uitnodigend. Overal zie je antiekwinkels, bruist het er van de cafés en restaurants en wordt regelmatig op pleintjes de tango uitgevoerd. De hip en trendy tot gelegenheden met vele jaren historie. Plaza Dorrego is de plek waar iedere zondag markt gehouden wordt.

Plaza de Mayo
Plaza de Mayo is de centrale plek in Buenos Aires waar alles om draait. Hier vind je kunstenaar, souvenir verkopers. Hier lopen nogsteeds iedere donderdag De Dwaze Moeders om hun verdwenen familieleden die tijdens het Videla regime in de jaren zeventig spoorloos van de Argentijnse aardbodem zijn verdwenen te eren.

Teatro Colon
Teatro Colon laat een prachtige eind negentiende eeuwse europese bouwstijl zien. In dit gebouw zie je de meltkroes van Argentinie terug. Duitse degelijkheid, Franse sierlijkheid, Italiaans marmer en een Belgisch architectuur zorgen ervoor dat dit theater een bezoek waard is.