Backpacken in Brazilië

Wil je de Amazone ontdekken? Rio de Janeiro, Salvador de Bahia of de backpackers enclave Pipa bezoeken? Dan moet je zeker backpacken of rondreizen door Brazilie. De natuur in dit prachtige land is adembenemend en er is genoeg te doen en te beleven. Uiteraard staat Brazilie wereldwijd bekend om het voetbal en carnaval. Maar er is veel en veel meer.

Het grootste land van Zuid-Amerika is ook groots in zijn natuurschoon. De uitgestrekte Amazone jungle, de spetterende watervallen van Iguazu, de fantastische stranden met goede duik en snorkel mogelijkheden en de rijke dierenwereld van de Pantanal imponeren iedere reiziger.

Backpacken Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is veel leuker en relaxter dan de meeste mens en verwachten. Flaneren langs de beroemde stranden, dwalen door de koloniale wijken en genieten van de onvergetelijke uitzichten van de Corcovado, doen je beseffen dat het inderdaad een fantastische stad is. Wie een rustig strand zoekt, heeft keuze genoeg in Brazilie. Er zijn stranden in aile soorten en maten, dus jouw ideale strand is altijd te vinden. Brazilie swingt!

De natuur van Brazilie

Een zoektocht naar de fascinerende fauna en flora van de uitgestrekte jungle kan op vele manieren. Wie in expeditiestijl de mysterieuze groene wereld wil verkennen kan naar Manaus vliegen. Wil je dat alles in de puntjes geregeld is kan bij diverse specialistische organisaties terecht. Er zijn heel veel natuurparken in Brazilie, maar niets is te vergelijken met de Pantanal. Te paard, te voet, per kano en per jeep kun je diverse excursies maken waarbij je een ongelooflijk aantal dieren zal zien. Wie af en toe een stevige wandeling wil maken in bijzondere berglandschappen heeft ook keuze te over.

De cultuur van Brazilie

Ben je meer geïnteresseerd in de rijke cultuur van Brazilië? Dan is een bezoek aan Salvador de Bahia een must. De Afrikaanse culturele erfenis is nog overal om je heen merkbaar in dans, muziek en de lokale keuken. Drumbands met tientallen trommelaars die fantastische ritmes spelen, dansen hier door de straten. Op pleinen en stranden zul je de sierlijke vechtdansen zien, beter bekend als Capoeira. Als je naar de mijnstreek gaat, dan kun je dwalen in kleine plaatsen met historische huizen en smalle straatjes. parque Nacional dos Lent Maranhenses biedt de bezoeker een even bizar als bijzonder landschap.