Ga je bijna backpacken? Nog wat tips!

Je hebt je paspoort en visum geregeld, vliegtickets geboekt en je backpack klaarliggen. Het is nu bijna zover, je backpack vakantie gaat beginnen. Je gaat een fantastisch avontuur tegemoet waarbij je nieuwe vrienden ontmoet en vele bezienswaardigheden zal tegenkomen. Voor diegenen die voor het eerst gaan backpacken kan het behoorlijk spannend zijn. Je bent nooit ver of langer dan 2 weken van huis geweest en weet niet wat het is om met minder comfort dan in Europa op vakantie te gaan. Heb ik echt alles geregeld? Waar moet ik rekening mee houden en wat zou ik nog moeten aanschaffen. Dit zijn vragen die vele backpackers zullen hebben.

Hierbij een top 10 tips voor backpackers waar je misschien niet aan gedacht hebt maar die wel noodzakelijk of handig kunnen zijn

Ga verzekerd op reis
Regel hoe dan ook een reisverzekering. Dit kun je nu nog snel regelen. Als je een been breekt of ziek wordt ver van huis en je komt in een ziekenhuis terecht betalen jij of je ouders zich scheel aan kosten. Het is wel zo’n veilig gevoel als dit vergoedt wordt via een reisverzekering. Het maakt niet uit hoe goed je voorbereid bent, dingen kunnen een keer mis gaan en een uitgebreide reisverzekering is het beste vangnet dat je kunt hebben.
Heb je een reisverzekering nodig?
Ga naar: Backpack Reisverzekeringen

Reis licht
Een rugzak is voor de budget reiziger zijn of haar beste vriend. Hij is altijd bij je en beschermt je kleren en spullen.
Maar neem niet mee wat je niet nodig hebt. Niets is erger dan rond te sjouwen met een zware backpack terwijl je op zoek bent naar een hostel of guesthouse. Dingen waarvan jij twijfelt of je die nodig hebt moet je echt niet meenemen. Kleren kunnen ook ter plekke gewassen worden en bepaalde artikelen kun je lokaal aanschaffen.
Heb je nog een rugzak nodig?
Ga naar: Backpacks en Rugzakken

Verdeel spullen in je rugzak
Dit klinkt misschien een beetje gek, maar als je rugzak eruit ziet alsof het een mooi rond geheel is zal het voor dieven en zakkenrollers minder interessant zijn om een poging te ondernemen om je rugzak onopgemerkt open te knippen. Vaak voelen ze ongemerkt aan je rugzak om te bepalen waar bankpasjes en je andere waardevolle spullen verstopt zijn.

Maak niet meer dan een basisplan
De basisregel voor backpacken is om zo flexibel mogelijk zijn. Vaak ontmoet je nieuwe vrienden onderweg of is het aantrekkelijk om van je route af te wijken omdat er ergens verderop wat interessants te zien of te doen is of juist op de plek waar je al bent. Boek daarom niet ruim van te voren een hostel of guesthouse, maar doe dit lokaal via internet, of als je het vermoeden hebt dat er nog plek beschikbaar is direct aan de receptie. Het is echter raadzaam om na aankomst per vliegtuig wel van te voren accommodatie geboekt te hebben. Je moet er niet aan denken dat je na een vermoeiende reis geen slaapplaats meer kunt vinden.

Draag comfortabele schoenen
Comfortabele schoenen zijn een must! Ga je naar een warm land koop dan stevige sandalen of luchtige sportschoenen. Ga je wandelen in bergachtig gebied schaf dan stevige lichte bergschoenen aan. En vergeet niet lokaal flipflops aan te schaffen – ze zijn een must-have voor openbare douches en op de parelwitte hete stranden.

Neem niet al te veel contant geld mee
Neem nooit grote hoeveelheden contant geld mee. Naast de mogelijkheid dat het gestolen kan worden, kun je het gewoon verliezen. Als je met geld op zak loopt verdeel het dan. Een deel op een veilige plek in je rugzak en een gedeelte in je money belt. Als basis is het handig om een credit card, je pinpas en wat geld(voor een visum en entreegeld voor een land zoals Indonesie ) mee te nemen. Op iedere luchthaven (na de douane) en in bijna ieder stadje kun je tegenwoordig pinnen. Helaas worden Nederlandse bankpassen niet overal geaccepteerd. Zorg daarom dat je een creditcard meeneemt die voorzien is van een pincode. Dan ben je in ieder geval verzekerd van geld.
Meer info over creditcards. Check:
Creditcard aanvragen

Doe pasjes, paspoort en geld in een kluisje
Neem geen risico’s door geld, pasjes of je paspoort onbeheerd in je backpack te laten. De meeste hostels of guesthouses hebben kluisjes waar je voor weinig je waardevolle spullen veilig kan opbergen. Is er geen kluis aanwezig? Zorg dan dat je waardevolle spullen bij je hebt of in je bed verstopt. Het is onwaarschijnlijk dat iemand in je bed op zoek gaat naar je geld of pasjes.

Houd een online reisverslag bij
Helaas, herinneringen vervagen met de tijd. Het bijhouden van een online reisverslag is een prachtige manier om je vakantie te omschrijven, je foto’s op te slaan en een middel die je direct kan delen met vrienden en familie terwijl je op reis bent. Ook is het een blijvende herinnering na je backpack vakantie.

Koop een reisgids
Een goede reisgids is onmisbaar tijdens je backpack vakantie. Uitgebreid wordt een omgeving, stad of dorp omschreven en lees je gedetailleerd informatie over accommodatie, vervoer, bezienswaardigheden en veiligheid. Een gids is als het ware je onmisbare reisbijbel. Een reisgids lezen om in te leven in een nieuwe bestemming is ideaal om de tijd te doden terwijl je op de bus, trein of boot staat te wachten.
Heb je een reisgids nodig? Lonely Planet, Rough Guide of een andere gids? Check:
Ga naar: Reisgidsen

Vind accommodatie met Wifi
Met je mobiel met wifi in bijna iedere uithoek van de wereld is het vrij eenvoudig om contact te houden. De meeste guesthouses en hotels hebben inmiddels wifi en heeft bijna iedere backpacker een smartphone waardoor je zonder kosten met je facebook of twitter account, snapchat, de backpackr app or whatever kunt communiceren. Zo houdt je niet alleen contact met je familie en vrienden thuis, maar kun je ook nieuwe backpackers die je net ontmoet hebt tot je online vriendenkring toevoegen.

Op zich niets nieuws onder de zon, maar je staat vaak niet stil bij deze backpack tips. Wij van Backtrackers.nl hopen dat je hier je voordeel mee kan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *