Gezondheid in Buitenland

Moet je nu wel of geen malariatabletten slikken. Kan ik gewoon uit de kraan drinken zonder birri birri buikloop te krijgen? Is er een in het te bezoeken land een ander gezondheidsrisico? Check vooraf altijd de risico’s van een te bezoeken land of regio. Je zal niet de eerste zijn die leegloopt of terecht komt in een vaag ziekenhuis waar je zelfs je meest irritante leraar of baas nog niet in wenst. Neem het risico gewoon niet. Slik die tabletten, haal die spuit en drink alleen uit flesjes.

Voorkomen is beter dan genezen
Neen geen risico’s. De kwaliteit van het drinkwater is zelfs in Westerse landen niet drinkbaar te noemen. Drink uitsluitend water uit een gesloten fles. Drink drankjes zonder ijs en voorkom dat je eten(salades bijvoorbeeld) met lokaal water gewassen wordt.

Planning en medicijnen
Indien je medische problemen verwacht(voel je een ziekte aankomen?) check dan wat de medische faciliteiten zijn op de bestemming waar je bent. Indien je dagelijks medicijnen moet gebruiken vanwege een kuur of bepaalde noodzaak zorg dan dat je voldoende medicijnen meeneemt en geef dit eventueel aan bij de douane. Zorg dat de medicijnen in de originele verpakking zit en in je handbagage meeneemt. Dit indien je koffer vertraging heeft of zoek raakt.

Veiligheid per land
Over het algemeen adviseren we je om ’s avonds in steden als vrouw zijnde niet over straat te lopen, maar een taxi of tuktuk terug te nemen naar je accommodatie. Kijk goed uit met waardevolle spullen en houd ze uit het zicht. Indien je je aan deze gedragsregels houdt dan is het risico op een negatieve ervaring niet veel groter dan in Nederland.