Op wereldreis? Bespaar honderden euros op vliegtickets

Klaar met je opleiding? Wil je eens wat anders dan een korte vakantie en er voor een tijdje tussenuitgaan? Denk dan eens aan een rond de wereld reis of verre vakantie waarbij meerdere landen worden aangedaan. Een around the World reis zorgt ervoor dat je met andere culturen in contact komt en met een ruime bagage aan ervaring terugkomt. Er zijn diverse redenen om een wereldreis te ondernemen.
Maar je wilt natuurlijk niet teveel betalen voor diverse tickets. Een wereldticket biedt de oplossing en bespaart veel geld. Per regio zijn er diverse wereldtickets mogelijk, check de opties hieronder maar eens.

Wereldreis Australie en Pacific
Wereldreis Azie
Wereldreis Midden-Amerika en Caribbean
Wereldreis Noord-Amerika
Wereldreis Zuid-Amerika

Hieronder 6 redenen voor een rond de wereld reis of verre rondreis.
1. Klaar met je studie
Klaar met je opleiding, diploma behaalt en nu? Direct aan de slag of toch nog even wat tijd voor iets anders? Steeds meer ex-studenten denken erover na om de wereld te ontdekken voordat ze zich storten in een carrière. Velen pakken de backpack en vliegen er op uit. Eventueel in combinatie met vrijwilligerswerk, een taalreis of betaald werk tijdens het backpacken.
Wil je hier meer over weten? Ga dan naar: Studeren werken vrijwilligerswerk

Populaire bestemmingen onder jongeren zijn Australië, Nieuw Zeeland, Peru, Mexico, Thailand, Vietnam, Indonesië en India. Landen in opkomst zijn Laos, Cambodja, Brazilië en Argentinië.
Alle landen op: https://www.backtrackers.nl/index.html

2. Beëindiging relatie
Je relatie is over en altijd al de droom gehad om de wereld te ontdekken? Dan is dit je kans. Veel werkgevers zijn tegenwoordig flexibel als het gaat om een sabatical. Veel mensen stoppen eventueel met werk, gaan voor een lange tijd op reis en zoeken nadat ze terug zijn een nieuwe job. Tijdens een wereldreis ontmoet je vele interessante mensen. De kans dat je iemand ontmoet die je leuk vind is nadrukkelijk aanwezig.

3. Midlife crisis
Veel mensen die de 40 net gepasseerd zijn gaan nadenken over het leven. Wat heb ik al gedaan en wat zou ik nog willen doen. Ben ik tevreden met de situatie waarin ik nu verkeer of wil ik eigenlijk iets geheel anders beleven. Een wereldreis maken staat bij vele mensen die in een midlife crisis belanden hoog op het lijstje. Andere culturen en mensen ontmoeten tijdens een reis en daar je inspiratie voor je verdere leven uit halen. Een wereldreis is weer eens wat anders dan het aanschaffen van een snelle sportwagen of een bezoek aan de plastische chirurg.

4. Een steentje bijdragen
Veel mensen zien op tv reportages over ontwikkelingswerk en zouden eigenlijk wel mee willen helpen aan lokale projecten. Het gevoel dat je krijgt om een bijdrage te leveren aan vrijwilligerswerk is onbeschrijfelijk. Het bouwen van een school, Engelse les geven of helpen bij landbouwprojecten. Steeds meer mensen kiezen voor vrijwilligerswerk en combineren dit om lokale culturen te ontdekken. Travel Active en Activity International zijn organisaties die je kunnen helpen met een eventuele keuze.
Meer over vrijwilligerswerk op: https://www.backtrackers.nl/Werken-Studeren-Buitenland.html

5. Pensioen
Veel mensen hebben hun leven lang gewerkt en willen nadat ze met pensioen zijn gegaan wat doen met hun geld. Doordat ze genoeg vrije tijd hebben zijn ze in staat om een langere periode op vakantie te gaan. Backpacken is voor jongere ouderen niet echt ideaal, maar dat is een rondreis wel. Zowel groepsreizen als individuele reizen naar verre landen worden ondernomen door senioren.

6. Gewoon omdat je er zin in hebt
Ineenkeer spontaan de behoefte om de wereld rond te reizen? Lekker met je partner, alleen of met vrienden? Steeds vaker ondernemen mensen spontaan een wereldreis. Het hebben van een eigen huis met hypotheek wordt steeds minder een belemmering. Diverse makelaars kunnen je huis voor een bepaalde tijd verhuren. Ook zijn steeds meer werkgevers flexibel bij aanvraag van een sabatical. En waarom zou je het ook niet doen, je leeft tenslotte nu.

Zoals je kunt lezen zijn er diverse redenen om alles voor een tijdje achter je te laten. De ervaring is dat veel mensen bewuster terug komen en de grote problemen die je vroeger dacht te zien nu kleine probleempjes zijn die je makkelijk kunt oplossen. Stress wordt verminderd, je wordt opener voor andere mensen en je bent een rijk mens geworden door alle ervaringen die je hebt opgedaan tijdens een wereldreis. Wil je meer weten over het ondergaan van een wereldreis in welke vorm dan ook?
Kijk dan eens op: Rond de wereld tickets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *