Reisverzekering

Als je gaat backpacken is het verstandig om een backpack reisverzekering af te sluiten. Je moet er niet aan denken dat je in het buitenland ziek wordt, in het ziekenhuis beland of in het ergste geval per direct met een speciale vlucht naar huis moet. Als je niet verzekert bent kunnen de kosten hoog zijn of is het mogelijk dat een arts je niet behandeld of een ziekenhuis je niet opneemt. Dit wil je natuurlijk voorkomen door een backpack reisverzekering af te sluiten die vervelende calamiteiten dekt. Aan de hand wat voor reis je gaat maken, naar welk land je gaat en hoe lang de verblijfsduur is, wordt er een reisverzekering afgesloten.

Waarvoor ben je verzekerd?
Een backpack reisverzekering bestaat uit een aantal mogelijkheden en onderdelen. Een basisdekking verzekert je bijvoorbeeld al voor als je hals-over-de-kop terug naar Nederland of België moet vanwege ziekte, een blessure of het overlijden van een familielid. Ook repatriëring valt onder deze kosten. De kans is nihil, het klinkt hard, maar bij overlijden in het buitenland wil je nabestaanden niet opzadelen met torenhoge kosten. Ook verlies of diefstal van bagage zijn in een reisverzekering gedekt.

Reisverzekering speciaal voor backpackers
Als je gaat backpacken heb je behoefte aan een uitgebreid reisverzekeringspakket dat niet te duur is. Er zijn een aantal verzekeringen die dan voor jou de beste mogelijkheden hebben. In je basisdekking zitten dan bijvoorbeeld een kosteloos retour naar Nederland en daarna terug naar je reisbestemming als familie ernstig ziek wordt of zelfs overlijdt. Andere onderdelen die zijn verzekerd zijn is repatriëring, het overkomen van familieleden naar het buitenland indien jij in een ziekenhuis ligt en een vergoeding van telecommunicatiekosten die te maken hebben met genoemde situaties. Een gerust gevoel dat wanneer dit mogelijk moet zijn je zo weer thuis kunt zijn of verzekerd bent wanneer je in een ziekenhuis terecht komt.
Verzekeringen voor Backpacken

Doorlopende backpack reisverzekeringen
Ga je vaker op reis of voor een wat langere tijd? Dan is een doorlopende reisverzekering geschikt. De maximale lengte per vakantietrip mag niet langer zijn dan 90 dagen. Check wel of er een goede buitenlandse dekking bij je pakket is.

Actieve reizen met hogere risico’s
Ga je bergbeklimmen, mountainbiken of een andere vakantie ondernemen met extra risico’s? Sluit dan een speciale verzekering af die deze actieve vakanties dekt. Je moet er niet aan denken dat wanneer je iets breekt tijdens het fietsen of kajakken en het blijkt dat de verzekering dit soort activiteiten niet dekt.

Verzekering voor werken in het buitenland
Je gaat werken in het buitenland? Via je werk of via een organisatie? Als je voor een langere of korte periode werkzaam in het buitenland bent volstaat je standaard verzekering in 9 van de 10 gevallen niet. Ook het land waar je gaat werken kan bepalend zijn voor je verzekering. et betrekking tot Duitsland gelden namelijk andere regelingen dan als je gaat werken in El Salvador bijvoorbeeld. Een uitgebreide dekking voor allerlei noodsituaties is van belang. Van persoonlijke hulpverlening tot het boeken van een terugreis ivm ziekte of overlijden van familieleden. Naast een basisdekking zijn er een aantal opties die je extra kunt verzekeren. Bagage en medicijnen bijvoorbeeld.
Verzekeringen voor werken in het buitenland

Voor overige benodigdheden bekijk de checklist pagina.