Top 10 budget tips Bangkok

Bangkok is een stad waar je met een laag budget jezelf goed kunt vermaken. Toch kunnen de meeste backpackers tips betreffende gratis attracties of met een low budget wel waarderen. Als je op zoek bent naar gratis activiteiten dan kom je niks tekort in Bangkok. Er zijn veel gratis en goedkope attracties die je in de hoofdstad van Thailand kunt vinden.

Onze top 10 tips op een rij

Ontdek de Chatuchak, een van de grootste straatmarkten van Azie. Duizenden verkopers stallen hun waar, afdingen is hier een sport. Koop voor weinig prularia maar ook goedkope kleding en andere meuk.

  1. Ontdek de Chatuchak, een van de grootste straatmarkten van Azië. Duizenden verkopers stallen hun waar, afdingen is hier een sport. Koop voor weinig prullaria, maar ook goedkope kleding en andere meuk.
  2. Als je toch in de buurt van de Chatuchak weekend markt ben. Bezoek dan ook even Rot Fai Park en geniet van de Bangkok vlindertuin en Insectarium.
  3. Als je al niet een guesthouse aan deze straat hebt moet je als backpacker tijd doorbrengen op Khao San Road. De wereldberoemde backpack straat van Bangkok. Gewoon zitten aan een barretje en lekker ouwehoeren met iedereen. Hier heerst een open en relaxte sfeer. Chill!
  4. Thai boksen is wereldberoemd! Ga naar het winkelcentrum MBK op woensdagavond en bekijk een gratis Thai box wedstrijd.
  5. Leer gratis mediteren van echte Boedistische monniken! De monniken van Wat Mahathat geven je les in mediteren en ontspannen. Buitenkansje.
  6. Ontsnap aan de drukte en genieten van de rust van Lumpini Park. Lekker liggen in het zonnetje. Drankje erbij.
  7. Blijf fit en doe mee met een openbare aerobics of yoga les in het Saranrom Park. Oude en jonge Thai zorgen hier dat lichaam en geest fit blijft. Meedoen is leuk.
  8. Wat zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan Chinatown. Overal is hier eten. De vele eetkarretjes, chinese restaurantjes en neon reclames, die je alleen begrijpt als je Mandarijn gestudeerd hebt, tonen het straatbeeld. Niet langer dan een uurtje anders wordt je knettergek door de drukte.
  9. Bezoek de boedhistische tempels (wats) door de hele stad. In veel tempels kun je gratis naar binnen. Vraag in je guesthouse of hostel wat de dichtstbijzijnde tempel is en vraag duidelijkheid over de kledingvoorschriften en andere regels die gelden tijdens een bezoek aan een tempel.
  10. Het Olifant Museum, The Museum van Bangkok en het Corrections Museum (gevestigd in een oude gevangenis) hebben gratis entree. Hier zie je relikwieen uit het verleden, kunstvoorwerpen en meer.

Dit zijn slechts 10 van de meer dan 50 gratis of budget tips voor Bangkok. Je kunt alle kanten op. Van mediteren tot aan een gratis museum bezoek. Meer weten over Bangkok?

Plaats een reactie