Visum en paspoort

Heel vervelend. Maar voor de meeste landen buiten Europa heb je een visum nodig. Met name de wat onder ontwikkelde landen en landen waarbij controle hoog in het vaandel staat kom je zonder visum het land niet binnen. Landen van de oude stempel zul je denken. Gedeeltelijk terecht want er zijn ook een handjevol westerse landen waar je simpelweg een visum nodig hebt. Je zal niet de eerste zijn die in het vliegtuig erachter komt dat je eigenlijk een visum aangevraagd had moeten hebben. Lokaal aanvragen wil je voorkomen, want dan betaal je het driedubbele. Of je wordt simpelweg terug op het vliegtuig gezet. Weg vakantie, anti climax.

Naast landen met een visum zijn er landen waar je niet inkomt als je paspoort bijna verlopen is. Veel landen willen dat je paspoort minimaal nog 6 maanden geldig is op de dag dat je vertrekt. Dus de vragen die je jezelf moet stellen zijn: Gaat mijn paspoort binnen zes maanden verlopen. Heb ik een visum nodig voor het land waar ik ga backpacken of heen ga voor vrijwilligerswerk of een taalstudie.

Visum criteria per land
Landen in Azie en Oceanie waar je een visum nodig hebt
In veel landen in Azie heb je een visum nodig. Ook voor Australie moet je in Nederland een visum regelen. Zorg dat je voor de volgende landen een visumaanvraag doet.
Australie
Indonesie
Vietnam
Cambodja
Laos
India
Nepal
China
Myanmar

Bekijk de visum vereisten per land door hierboven het land aan te klikken of ga direct naar kesvisum.nl

Voor de volgende landen heb je geen visum nodig.
Brunei Maleisie Thailand
Filipijnen Japan Singapore Zuid-Korea
Hong Kong Maldiven

Kijk voor overige landen op Visumdienst om te kijken of een visum vereist is.
Zorg dat je optijd een visum geregeld hebt, bij sommige ambassades duurt het een aantal werkdagen en als je het per post wilt laten doen, duurt het zelfs een paar weken voordat je persoonlijke visum klaar is. Check snel onderstaande link om te kijken of je voor het land waar je heengaat een visum nodig hebt en deze direct kan aanvragen.